Cea mai buna ciorba de burta

Bai, sunt convinsa 100% ca dupa ciorba de burta facuta de bunica mea, cea mai buna e la restaurantul „Prima” din Sibiu! E dementiala, in afara de gustul extraordinar mai are si o multime de burta! Ceea ce in ziua de azi chiar e ceva! De cate ori n-ati mancat (mai ales pe valea Prahovei) ciorba de burta cu 3 bucatele rarefiate in ea?

Ei bine, asta-i plina si chestia cea mai tare e ca vine cu o supiera plina la masa. Noi eram trei si ne-a ajuns la fiecare o portie plus o jumatate! Pai unde mai gasesti asa? De obicei iti aduce o farfuriuta/castronel mica mica de furnica si joaca ciorba in ea.

Si ce smantana groasa si buna au! Parca e in reclama aia la iaurt cu „prea bun”! Cred ca e o smantana facuta undeva la tara, de casa, ca in comert e doar de-aia apoasa si lunga. In asta statea lingura in picioare! Am mancat si numai smantana cu paine, miam miam!

Ehei, micile placeri ale vietii…

Chiar ma gandeam sa imi notez adresa, sa mai merg si alta data la „Prima” in Sibiu, ca acum ne-a dus cineva pe niste stradute laturalnice ca sa ajugem acolo, n-are nici o treaba cu centrul pe care il stiu turistii. Dar am inteles ca tot orasul merge si comanda ciorba de burta aici, e renumit. Trebuie doar sa il intrebi pe orice localnic de restaurantul cu ciorba de burta si o sa iti indice locul. Cica de Sarbatori toata lumea merge si isi comanda ciorba de burta de aici, ca acasa e complicat sa iti faci. Si cica de Craciun aveau o comanda de 500 de portii, de pe la toata lumea. Asa ca va inchipuiti!

Si ce e si mai misto la restaurantul asta, pe langa preturile mici si gustul bun, e ca iti aduc mancarea repede. Sunt ospatari dintr-aia de moda veche, eficienti, si in cateva minute mancarea e pe masa. Bine, si un bucatar eficient, ca fara nu se putea.

Asa ca de abia astept sa vin si data viitoare. Plus ca decorul e unul rustic, cu mult lemn si masute cu stergare. Eu ma simt bine in genul asta de ambient, localurile cu marmura si scaune pretentioase si lumini difuze nu ma ung pe suflet ca unul specific romanesc. Asta e.

Poate la vara cand planuiesc sa vin in concediu in Sibiu il conving si pe Sarik sa guste ciorba de burta. Si sa mai lase naibii pieptul de pui, sa mai incerce si niste ceafa de porc!

7 comentarii (+add yours?)

  1. katrim
    Ian 25, 2011 @ 22:19:35

    Vaaai si mie-mi place ciorba de burta dar fix pe valea prahovei am mancat-o pe ultima si mi-a fost atat de rau dupa incat nici n-am vrut sa ma gandesc sa incerc alta anul asta…insa cand spui de smantani groase, tepene…mi le imaginez topindu-se incet in ciorba fierbinte…si parca-mi revin…as manca si eu una din asta, asa, bogata

    Răspunde

  2. Lutza
    Ian 26, 2011 @ 17:51:50

    Irinuca sa stii ca ciorba buna de burta au si la C aru’ cu bere in Bucuresti …asta daca nu ai timpul necesar sa ajungi pana la Sibiu. Mai mult decat clasica smantana si multa burta, ii pun si gogosar in otet😀 ce ii da extra savoare, iar decorul e pe gustul tau cu siguranta🙂 ( am mers inainte sa plec din ro). Pret: 9 Ron😀

    Răspunde

  3. cristina
    Mar 18, 2011 @ 19:45:30

    Am mai gasit o reteta
    http://reteterestaurante.blogspot.com/2011/03/ciorba-de-burta.html
    Care o fi mai buna?

    Răspunde

  4. Trackback: Cum sa fii vesel tot sezonul de audit « Ce mai zice Durasel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ianuarie 2011
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Pentru abonare la blog, înscrie-ți mai jos adresa de email și vei primi notificări prin email cu articolele noi publicate.

Alătură-te altor 45 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: