Copiii imbracati (prea) frumos la locul de joaca

Se intampla sa vad de multe ori in parc copii imbracati super/mega/ueber elegant. La joaca…

Eu n-o sa inteleg si pace fenomenul. Adica, ai un plod de 2-5 ani care ce face in parc? Pai normal, se joaca asa cum se joaca unul de varsta lui. Adica se catara, intra in toate noroaiele, sare in groapa cu nisip, se mai impiedica si cade in genunchi etc. Si tu ce te gandesti cand il imbraci ca sa iasa la joaca? „Stiu, o sa il imbrac foarte elegant, cu hainele cele mai bune si frumoase, eventual albe, cu pantofii aia Geox/Primigi. Si daca vrea sa faca oricare dintre activitatile de mai sus o sa-i zic ca n-are voie ca isi strica hainele.”

Acuma pe bune, ce ar trebui sa imi pese mie de cum isi imbraca altii plozii, corect? Pai fix in pix ma doare, problema apare cand Pufosenia se joaca cu unul dintre astia mici, si sare cate-o bunica/mama care ii zice alui ei „Gigel, n-ai voie mama, sa te joci acolo, te murdaresti! Iesi din nisip! Pleaca de la noroi! Nu te da pe tobogan, are praf pe el!”

Si Gigel raspunde: „Ma joc cu fetita!” (adica cu Pufosenia mea)

La care bunica/mama aruncandu-mi o privire, vazand ca stau si ma uit ca proasta si nu-i zic nimic Pufoseniei. „Pai si fetita are voie?”

„Pai are”, raspund, „ce, dumneavoastra cand erati mica nu va murdareati la joaca? Asa sunt copiii.”

Bunica/mama insista: „Dar isi strica hainele!”

Eu: „Nicio problema, cand ne intoarcem le arunc direct in masina de spalat! Asta mica sa fie fericita!”

Bunica/mama e stupefiata vazand atata prostie din partea mea. „Hai, Gigel, mergem acasa!”

 

Nota 1: Sa nu va inchipuiti ca o las pe Pufosenie sa isi rupa hainele sau mai stiu eu ce, doar o las sa zburde in voie, fara teama ca vezi Doamne, se murdareste pe pantalonii culoarea oului de rata, sau pe sandalutele albe. Eu nici nu cred ca unui copil trebuie sa ii cumperi haine foarte scumpe si elaborate. Atata timp cat sunt curate, din bumbac, copilul are lejeritate in miscare, este arhisuficient. Pe un copil mic oricum nu il pasioneaza moda. Asta cu spilcuitul la joaca cred ca e ori de ochii lumii, ori sunt ceva sechele ale bunicii/mamei.

Nota 2: O pereche de pantofi pentru copii de la Geox costa in medie 150 lei (REDUSI), pret intreg te duc si la 350-400 lei. Niste pantofi pe care un copil mic (de pana in 2 ani sa zicem) ii poarta cel mult cateva luni. Chiar si daca ii iei cu cateva marimi mai mari, 2 ani consecutiv n-are cum sa ii poarte, la cum cresc astia micii. Deci, care-i faza?

 

Lasă un comentariu

septembrie 2015
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.